Blauwe Diesel update

In samenwerking met Calpam (Q8, Ravenswade) wordt er door de KBC, in het bijzonder door Jaap van den Burg, hard gewerkt om blauwe diesel beschikbaar te krijgen ‘aan de pomp’ in Utrecht vanaf het nieuwe vaarseizoen 2019. Uiteraard volgt spoedig meer nieuws over de feestelijke opening van deze blauwe dieselpomp in Utrecht.

Ter herinnering: blauwe diesel is een brandstof die CO2-neutraal, emmisiearm en biologisch afbreekbaar is. Het lijkt de KBC een goed idee om de Utrechtse pleziervaart, die voorzien is van een inboarddieselmotor, hierop te laten draaien: een praktische manier met snel resultaat voor een beter milieu. Bij de pleziervaart in Friesland is deze brandstof heel gangbaar. In Utrecht is recent de IJsvogel als eerste boot in Utrecht overgegaan op blauwe diesel.

Overigens gaan ook steeds meer gemeenten over op blauwe diesel voor gemeentevoertuigen, in 2019 betrof het o.a. Leeuwarden, Heerenveen, Heumen, Alkmaar, ZeeuwsVlaanderen, Horst aan de Maas, Smallingerland, Oud-beijerland, Waadhoeke, Tydrerksteradiel. Goed idee voor Utrecht?

Wil je op de hoogte gehouden worden over blauwe diesel of wil je meewerken aan verdere verkrijgbaarheid (bijvoorbeeld in verpakkingen), meld je op onze contactpagina.