Home Aankondiging Officiële opening 14 april ‘ons’ blauwe diesel tankstation

Officiële opening 14 april ‘ons’ blauwe diesel tankstation

0 116

Sinds kort is het mogelijk Blauwe Diesel te tanken, op het randje van Utrecht. Een onbemande benzinepomp van Q8 aan de Ringwade 2 (nèt in Nieuwegein) is omgebouwd en geschikt gemaakt voor de 100% fossielvrije blauwe diesel. Op 14 april a.s. om 12:30 uur zal de KBC deze feestelijk openen. Samen met de Futurefuels zullen André van Schie (provinciale staten) en Marijn de Pagter (gemeenteraadslid) de eerste liter tanken en een rondje energieneutraal in een boot van een KBC lid varen.

Zie hier de link voor de uitnodiging en het draaiboek. Aan alle KBC leden en andere belangstellenden de uitnodiging hierbij te zijn!

Met het tanken van deze brandstof vaar je CO2 neutraal en bereik je bijna 90 procent CO2-reductie over de hele keten, wat met het verhogen van het liggeld zelf, natuurlijk niet lukt, aldus Jaap van den Burg. De Kleine Boten Club dringt er bij de gemeente op aan om voor blauwe dieselgebruikers en hybride vaarders hetzelfde liggeldtarief toe te passen als voor elektroboten. Dat zou wel reëel zijn, aldus Jaap, want over de hele keten genomen kun je zeggen dat voor kleine bootjes, blauwe diesel in bestaande motoren, zelfs schoner is dan elektrisch varen.

We hopen dat de Gemeente Utrecht dit initiatief op die manier steunt en ook passanten, bijvoorbeeld bij het passeren van de sluizen, ook actief gaat wijzen op de voordelen van deze brandstof. Zo kan iedereen een steentje bijdragen aan een schone leefomgeving in en om Utrecht.

Credits aan Jaap die dit namens de KBC gerealiseerd heeft. Zie hier zijn volledige verhaal.